Mikä on kirjanpidon tulevaisuus?

Jos olet opintojen valinnassa, olet ehdottomasti miettimässä, mitä opintojaksoa haluat valita ja voitko löytää työpaikan valmistumisen jälkeen. Kirjanpito on varsin suosittu tutkimusala ja on mahdollista, että olet kiinnostunut tästä aiheesta, mutta olet miettimättä, jos se takaa työpaikan. Tai ehkä työskentelet kirjanpidossa ja harkitset ammatin vaihtamista, koska pelkäät, että tulevaisuudessa ei ole työpaikkaa sinulle?

Työmarkkinat tänään

Työmarkkinat tänään

Kaikkien työmarkkinoille tulleiden työntekijöiden ja henkilöiden on oltava onnellisia, koska tällä hetkellä meillä on Puolassa työntekijöiden markkinat. Tämä suuntaus jatkuu ainakin lähivuosina. Mitä tämä tarkoittaa? Yksinkertaisimmillaan käsittelemme työntekijän markkinoita, kun ei ole käsiä töihin. Työnantajilla on ongelmia löytää ammattilainen ja työttömyysaste on hyvin alhainen. Tässä tilanteessa työntekijä määrää työehtojen eikä työnantajan, joka haluaa houkutella ihmisiä töihin alkaa tarjota korkeampia palkkoja ja parantaa yleisiä työoloja. Tietyissä ammateissa, kuten IT-erikoisuuksissa tietenkin työntekijän kysyntä on suurempi kuin muissa (esim. Koulutus). Saattaisi osoittautua, että kaikki eivät pysty löytämään työtä uneksi, mutta kenenkään ei pitäisi olla ongelma löytää työpaikkaa.

Kirjanpito

Kirjanpito

Kirjanpito tai kaupparekisterijärjestelmään liittyvä osasto on jaettu kolmeen pääosaan: kirjanpito, laskenta ja raportointi. Se on jokaisen liiketoiminnan välttämätön osa, mutta se ei ole useimmissa tapauksissa yritysten keskeinen toiminta (tämä tarkoittaa sitä, että tilintarkastusosaston olemassaolo ei vaikuta tapaan, jolla yhtiö tuottaa voittoa). Tämän seurauksena monet yritykset päättävät ulkoistaa kirjanpidon ulkopuolisille alan asiantuntijoille. Toisaalta henkilöt, joilla on yksityinen omistusoikeus, voivat olla halukkaita käyttämään kirjanpitosovelluksia tilintarkastajan sijaan tai käyttää kirjanpitotoimistoa.

Kirjanpidon tulevaisuus

Kirjanpidon tulevaisuus

Kuten olemme jo maininneet, kirjanpito käsittelee kaikkia yrityksen taloudellisia näkökohtia eli laskujen antamista, palkanmaksujen maksamista ja tilien selvittämistä verotoimiston kanssa. Vaikka kaksi ensimmäistä tehtävää näyttävät olevan yksinkertaisia ​​ja yksinkertaisia, ratkaisut verotoimistoon voivat aiheuttaa ongelmia. Varsinkin Puolan kaltaisessa maassa, jossa säännöt ovat monimutkaisia. Lisäksi yrittäjiä sitovia uusia lakeja ja muutoksia on otettu käyttöön aina silloin tällöin. Money.pl-sivustossa todetaan, että vuonna 2015 keskimäärin puolessa vuodessa oli verolainsäädännön muutoksia Puolassa. Vuotta myöhemmin, vuonna 2016, laillisten muutosten tiheys kasvoi 19 prosenttia. Siksi yhä useammat yritykset valitsevat työllistäviä ihmisiä, jotka seuraavat kaikkia näitä muutoksia ahkerasti, koska kuten tiedätte, tietämättömyys laista ei vapauta sinua noudattamasta sitä. Ja jokainen vika uhkaa taloudellisia rangaistuksia. Siksi yrittäjät etsivät ihmisiä, joille he voivat tilata kirjanpitoa, koska jos he noudattaisivat itse muutoksia, heillä ei olisi aikaa harjoittaa liiketoimintaa.

Uusi kirjanpito

Ihmiset, jotka haluavat työskennellä kirjanpidossa, ei pidä pelätä työllisyyden puutetta. Työmuoto voi kuitenkin muuttua. Ulkoisten tilitoimistojen tilauskehitys syventyy, joten tilintarkastajat keskittyvät alan asiantuntijoihin. Yhä useammin, kirjanpitotutkinnon suorittaneita henkilöitä palkataan kokopäiväisesti yrityksissä, joiden pääasiallinen toiminta on erilainen työ.