6 taidot, jotka sinun täytyy onnistua kirjanpidossa

Oletko valmis tutkimaan joitain tärkeimpiä uravalmiuksia, joita tarvitset kirjanpidossa? Aloita tästä!

Tunnistaminen taitoja, jotka johtavat menestykseen kirjanpito ei ainoastaan ​​lisää työtunneasi, mutta myös helpottaa sinua rakentamaan kohti pitkän aikavälin uran tavoitteita.

Tässä on top 6 taitoa, jotka auttavat sinua erottamaan kuin munasolujen kirjanpitäjä. Olemme mukana muutamia vinkkejä, joiden avulla voit kehittää näitä taitoja, kun olet vielä koulussa, mutta älä pelkää etsiä muita mahdollisuuksia!

1. Organisaatio

Organisaatio

Kirjanpitäjät ovat tärkeitä ihmisiä. Heillä on paljon vastuuta, mikä tarkoittaa, että he yleensä pysyvät melko kiireisinä.

Jotta sinulla olisi hyvä kirjanpitäjä, sinulla on oltava järjestelmä, jolla voidaan seurata näitä tehtäviä – kuten mitä tahansa hallinnoitavasi salkkuja, käsiteltäviä tapahtumia ja muita tärkeitä päivämääriä ja määräaikoja – varmistaaksesi, että täytät kaikki tehtävät parhaan kykynne mukaan.

Voit käyttää työkaluja, kuten kalentereita, aakkosjärjestettyjä kansioita, päivän suunnittelijoita, värikoodattuja post-it-muistiinpanoja ja korostusideoita sekä sovelluksia ja ohjelmia, joiden avulla voit pysyä hyvin järjestäytyneinä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Hyvin järjestetty on erinomainen tapa osoittaa työntekijöille ja johtajalle, että olet luotettava, osaava ja kykenevä tekemään työn. Aloita organisaation taitojen hiouttaminen nyt ja kun aloitat töiden hakemisen, voit keskustella organisaation taidoista luottamuksella.

Vihje: Etkö ole varma mistä aloittaa? Yritä luoda opinto-ohjelma jokaiselle luokalle, päivittäjän päivittäjän tehtäväluettelon avulla ja aloittaa arkistointijärjestelmä muistiinpanojen osalta.

2. Ajanhallinta

Ajanhallinta

Hyvät aikataulun taidot kulkevat käsi kädessä vahvan organisaatiomallin kanssa.

Järjestelmä, jolla voit hallita työmäärääsi, on tehokas vain, jos tiedät myös, kuinka budjetoitat aikaa. Kirjanpitäjänä sinun on hallittava kilpailevia prioriteetteja ja hellittää lukemattomia tehtäviä – täyttämällä kaiken ajoissa.

Kyky työskennellä määräaikojen kuluessa ja asettaa jatkuvasti priorisoimaan teidän tehtäväluettelosi vie sinut kauas. Se ei ainoastaan ​​vaikuta sinun pomoasi, työtovereitasi ja asiakkaisiisi, vaan myös auttaa sinua säilyttämään terveellisen työn ja elämän tasapainon ja pitämään jokapäiväisen tuottavasi.

Vinkki: anna itsellesi aikaa, jotta voit suorittaa tiettyjä tehtäviä. Onko sinulla tentti tulossa? Anna neljä tai viisi 2-3 tunnin ikkunaa, jotta opiskelu voidaan tehdä ja luettelo siitä, mitä haluat suorittaa jokaisen istuntojakson aikana.

3. Sopeutumiskyky

Adaptability

Kirjanpito on erittäin dynaamista, joten kirjanpitäjät, jotka pystyvät sopeutumaan nopeasti ja helposti, ovat selkeästi eduksi.

Sen lisäksi, että pystyt tarjoamaan parempia palveluja asiakkailleen, mukautuvilla yksilöillä on todennäköisempää oppia ja kasvaa urallaan, koska he näkevät jokaisen uuden haasteen mahdollisuutena oppia ja testata taitojaan.

Oppii hyödyntämään kaikkea jokaista käyräpalloa, jonka työsi heittää tietäsi.

Asiaan liittyvässä huomautuksessa on myös hienoa olla ennakoivia. Vaikka se vaatii hieman lisäponnistusta siitä, että heille tiedotetaan muutoksista sellaisinaan, se kannattaa varmasti: se pitää sinut teollisuuden kärjessä, ansaitse kunnioitustasi ja varmista, että muutkin katsovat sinua suunniteltaessa eteenpäin.

Vinkki: Seuraavan kerran tapahtuu jotain odottamatonta, etsi tilaisuutta tilanteesta. Jos sinun on esimerkiksi työskenneltävä vaikeassa luokkakavereessa koulussa, keskity hänen vahvuuksiisi ja käytä tilannetta.

4. Viestintä

Viestintä

Riippumatta siitä, missä työskentelet, mikä työsi kuuluu tai kenen kanssa työskentelet, vahvat viestintätaidot ovat uskomattoman arvokkaita. Osaa kommunikoida hyvin kirjallisesti ja henkilökohtaisesti auttaa sinua saamaan työpaikan, työskentelemään tiiminä kollegoidesi kanssa, toimimaan vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa ja ajan myötä ammattimaisesti.

Hyvin kehittyneet ihmissuhdetaidot ovat myös hyödyllisiä verkostoitumisen kannalta. Olipa sinun olla mukana yrityksen toiminnassa tai olet tyytyväinen uuteen työtovereeseen toimistossa, kyky vakuuttaa itsesi tavata uusia ihmisiä voidakseen luoda kannattavia suhteita palvelee sinua hyvin. Älkää koskaan aliarvioitko hyvän ensivaikutelman tekemistä.

Vinkki: Aloita työskenteleminen hymyillesi, kädenpuristuksestasi ja asenteesi. Sitten siirry harjoitteluun viestimällä selkeästi ja tahallaan perheen ja ystävien kanssa ja muistamaan lyhyt kysymysluettelo, jossa voit kysyä itseltäsi ihmisiä, kun tapat ensin heidät.

5. Avoimuus

Avoimuus

Rehellisyys ja rehellisyys arvostetaan suuresti kirjanpitomaailmassa.

Kirjanpitäjät – ja yritykset, joita he työskentelevät – ylpeilevät noudattaen tiukimpia eettisiä normeja. Siksi julkiset, muut yritykset ja hallitus tietävät, että he voivat luottaa kirjanpitäjiin aina vartioimaan etunsa.

Avoimuuden antaminen päätöksentekoa ja neuvontaa varten on lisäetuna työsuhteiden parantamisessa. Se helpottaa ryhmätyötä ja auttaa sinua edistämään kunnioittavaa ja yhteistyökykyistä ympäristöä.

Monet kirjanpitäjät työskentelevät suuremmissa ryhmissä, joten luottamuksen merkitystä ei voida liioitella. Ota tavaksi ajatella toimien seurauksia aina, kun sinun on tehtävä suuri päätös.

Vihje: Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset: Mitkä ovat syyt tämän päätöksen tekemiseen? Kuka hyötyy tästä? Kuka on menettänyt? Mikä on tämän valinnan lyhyen ja pitkän aikavälin vaikutus? Ole rehellinen itsestänne motiiveistasi tekemään tiettyjä valintoja ja katsokaa, mitä opit.

6. Johtajuus

Johtajuus

Hyvä johtaja tarkoittaa sitä, että tiedät, kuinka opettaa ja opettaa, ja tehdä itsestäsi lähestyttävänä ja käytettävissäsi ihmisille, joista olet vastuussa. Sinun on tasapainottava roolimalli ja vastuuhenkilö, joka on yhä mukana tiimissä. Se vie myös luottamusta, kärsivällisyyttä ja kykyä siirtää – ominaisuuksia, jotka eivät ole helposti useimmille ihmisille.

Kirjanpidossa johtamistaitoihin sisältyy myös strateginen ajattelu ja pitkän aikavälin suunnittelu. Monet kirjanpitäjät tarjoavat konsultointipalveluja, mikä tarkoittaa, että ne tarjoavat neuvoja ja liiketoiminnan ratkaisuja auttaakseen yrityksiä parantamaan toimintaansa, joten kyky tarkastella eteenpäin on avainasemassa.

Kirjanpidon parhaat toimijat ovat yleisesti tunnettu näkemyksestä – tekemään loogisia päätöksiä, joihin liittyy myös vähän luovuutta. Jotta voit olla onnistunut kirjanpitäjä, sinun on pystyttävä näyttämään asiakkaille, että työskentelet parantamaan nykyistä ja tulevaa.

Vihje: On innoittavaa yksilöä kaikilla elämänaloilla. Lue joitain historian merkittävimpiä johtajia siitä, mitä heistä on tullut ainutlaatuisiksi tai puhumalla todellisesta roolimallista siitä, mitä he ajattelevat, on hyvä johtaja. Jos mahdollista, kirjoita johtava asema koulussa tai yhteisössäsi, jotta voit harjoitella lukemasi tai kuullut taidot.